marți, 30 octombrie 2007

Vorbe de duh ale maica-mi

Aveam noi cand eram mici un obicei. Pe care il avem si acum. Ajungeam acasa si povesteam chestii intamplate peste zi, mai o barfa, mai ceva ce am auzit de la cineva. Mama ne lasa sa palavragim si cand iti era lumea mai draga si spuneai si tu o gogonata auzita in targ, cu calm si o fatza de om care le stie pe toate, mama ne zicea:
- Sa-i spui ca minte!
Si asta era momentul nostru de cadere. Cum sa ii spui cuiva care ti-a zis ceva "a zis maica-mea ca minti!"?? Indiferent despre ce poveste era vorba. Ea stia una si buna.
Si mai avea una super buna! Cand mai luam bataie pe afara de la pici si veneam plina de spume in casa, ma apucam si eu si ma plangeam:
- M-a batut Bogdan, mi-a tras Andrei un pumn in mana, m-a tras de par Carmen..si tot asa.
Eu chiar credeam ca ea o sa vina sa ii bata pe pitici, sau ca se duce la usa la parinti. Ceva, sa ma razbune. Nu frate! Maica-mea avea si aici o replica - celebra si azi:
- Sa-i spui sa vina sa vorbeasca cu mine!
Pe bune?! Si cam ce sa vorbeasca?!
Bogdan avea obiceiul sa ma jumuleasca. Imi mai dadea cate un pumn in umar si ma scotea din minti. Era mai mare decat mine asa ca nu aveam nici o sansa.
Dar am zis ca intr-o zi i-o arunc pe asta cu maica-mea:)) Si mi-am laut-o inzecit desigur. Asta m-a pocnit, eu am sarit la el si i-am zis:
- A zis maica-mea in loc sa ma bati sa vii sa vorbesti cu ea!
Mama ce a mai ras Bogdan de mine! Cat am plans de spume in lift pana la 5..nu i-am mai zis maica-mi despre batai. Am invatat sa dau si eu in schimb. Picioare in vintre, ca mi-am dat seama ca asa se poate ingenunchia repede un baiat. Cu fetele nu prea ma bateam. Oricum cu ele se rezolva repede. Le trageam de par. Frumos. Elegeant. Ca intre femei.

2 comentarii:

M. spunea...

o mama geniala :))
hai ca am ras bine :)

se pare ca ai avut o copilarie plina :D

simonacratel spunea...

eu nu m-am batut cu ceilalti copii, a fost mereu uni-lateral: eu ii ciomageam pe ei, iar cind zic copii, ma refer la baieti. am ciomagit la ei cit am putut. probabil ca am banuit c-o sa se inverseze roata intr-o zi.

si n-am tras niciodata o fata de par. n-am avut niciodata un conflict cu o fata cind eram mica.

:)