marți, 31 martie 2009

Rapirea din serai

(prelucrare dupa Laurian)

Pe cand aveam cam 14-15 ani am descoperit minunatiile tehnicii. Cornel si Costel erau cei doi prieteni ai mei. Parintii lor erau si ei prieteni, insa cum din fiecare familie cate un membru lucra la aeroport, noi ne faceam veacul cand la Cornel, cand la Costel.
Mama lui Cornel era stewardesa, facea majoritatea curselor in tarile arabe, mai baga un Dubai, o Sirie. Avea Cornel acasa si video si statie, boxe..insa noi eram fascinati de camera de filmat. O camera VHS care tragea direct pe caseta video. Tot Cornel avea si o surioara mai mica, avea cam 8 ani.
Intr-o seara cand parintii erau la munca, ne-am hotarat sa facem un film. Niste oameni de afaceri aveau ceva de impartit, la mijloc era (ca de obicei) o cadana, in persoana bietei fetitze. Ne-am imbracat in hainele lui ta'su, ditamai omul de 140 de kile. Noi, uscati ca lupta de clasa, cu trabuce in gura si costume imense, aia mica invaluita toata in esarfele ma'sii, cu portocale baga-te intr-un sutien sterpelit din camera, papuci cu toc..1001 de nopti nene..
Eu eram cel care vindea cadana. O tineam pe pitica pe genunchi si intrebam nervos: cate camile? 5? Fata mea face cel putin 10 capete!
Costel filma si se prapadea de ras, in tot acest timp Cornel se impiedica in pantofii lui taica-su si cara sticle de bautura si tot ce putea din spatele barului pentru a ma convinge sa ii vand cadana.
Am filmat cat ne-a tinut caseta, presarand inregistrarea cu mascari si poante.

Totul a fost minunat pana cand intr-o seara, din senin, parintii lui Cornel au invitat parintii lui Costel la o "vizionare". Noi eram in casa, ne alergam ca bezmeticii. De jos, din camera de zi s-au auzit hahaielile celor 140 de kile ale tatalui lui Cornel care a ras pana i s-a rupt scaunul sub fund.
Pe noi ne-au cam incins cu bataia, se pare ca pelicula filmata de noi nu era cu Acord Parental si biata cadana parea tinuta cu forta in acel film. Desi am fi putut primi cel putin o Zmeura de aur pentru interpretare, nu mai vorbesc de premiul special pentru costume si decor, noi am primit o mega chelfaneala si o buna perioada de timp nu am mai calcat la Cornel in casa.
Intre timp si noi si cadana ne-am facut mari. Mama lui Cornel inca zboara..


3 comentarii:

Beteleitar spunea...

Sa-ti povestesc cand la tara la Cornel, din lipsa de preocupare, am blocat drumul national cu bolovani si uluci din garduri.......sau cand l-am urmarit pe smecherul satului pina sus la cabana sa vedem ce face cu pitzipoanca..... :-)))))

Mircea Popescu spunea...

Bine, bine, dar cadana a ajuns cadana? :)))

Maria spunea...

Foarte frumos ! Ati avut o copilarie fericita :)